Truien bij de vleet - Zeeuwse visserstruien in verhalen en patronen

HET BOEK IS UITVERKOCHT. EEN NIEUWE DRUK STAAT (NOG) NIET GEPLAND.

Had elke Zeeuwse visserplaats vroeger zijn eigen trui? Waarom zijn er dan maar een paar patronen bekend? Klopt het verhaal dat verdronken vissers geïdentificeerd konden worden aan hun trui? De auteurs van het boek Truien bij de vleet, Anja Geldof en Stefanie Huibregtse, hebben deze vragen tot op de bodem uitgezocht.

Dit boek geeft een beschrijving van de zoektocht langs alle (voormalige) vissersplaatsen van Zeeland, met uitstapjes naar Schotland en Engeland, afgewisseld met informatie over de Zeeuwse visserij in de jaren 1880 tot 1955. De auteurs duiken in de geschiedenis van de vissersfamilies en spreken met de mannen en vrouwen die de tijd van het handgebreide werkgoed nog hebben meegemaakt.

Daarnaast zoeken zij breipatronen van de truien en breien net zo lang tot ze alle patronen hebben ontrafeld. Dit resulteerde in de in dit boek opgenomen patroonbeschrijvingen van 25 truien.

Truien bij de vleet is een geschiedenisboek én een breiboek ineen, dat het bijna vergeten Zeeuws-cultureel erfgoed weer tot leven brengt.

Truien bij de vleet

Nederlands | hardcover | full colour
Auteurs: Anja Geldof & Stefanie Huibregtse
Fotografie: Martin van Dijke, Stefanie Huibregtse, Louis Drent e.a.
Redactie: Paul Vader Teksten
Vormgeving: Iris Compiet
Uitgegeven via: De Drvkkery | Podium

ISBN10: 9492170019
ISBN13: 9789492170019

Prijs: € 24,95

Het boek is rechtstreeks te koop bij de stichting via Tikkeltje Zeeuws en bij Atelier Jaffari in Arnemuiden. De opbrengst van deze verkopen gaat naar de stichting.

Het boek is ook te koop aangeboden bij verschillende boekhandels. Mogelijk hebben zij nog exemplaren op voorraad. Over deze verkopen ontvangt de stichting royalty's.

Recensies en publicaties over dit boek vind u onder meer op:

Bieb blog Mar Faen

Zeeland geboekt

Omroep Zeeland